Обода від FireEye

Обода від FireEye

Все ще сумніваєтеся в надійності ободів від FireEye? Тоді дана стаття для Вас.

Не задовольнившись існуючими пропозиціями на ринку, в 2003 році група прорайдеров вирішив почати власний бренд по виробництву компонентів для екстремальних дисциплін велоспорту. Надійність - це ознака комплектуючих Fireeye. Портфоліо компанії налічує кілька моделей підвісних рам, хардтейл ендуро-класу, рами для слоупстайлу і безліч компонентів від втулок і ободів до таких дрібниць, як сингл конвертери на багатошвідкісні барабани. Все, що виробляє Fireeye, призначене для насильницького використання, тому має великий запас міцності, а яскраві кольори і унікальний дизайн підкреслять ваш стиль.



Розглянемо обода формату 650B (27,5 "). В останні роки в багатьох дисциплінах МТБ з'явилася тенденція вибирати не тільки ростовку рами на своє зростання, але також діаметр коліс, причому для низенького райдера вибір меншого діаметру виявляється не настільки очевидним, як здається на перший погляд. Багато низькорослих спортсменів вибирають найнери, а "баскетболісти" нерідко вибирають модний зараз формат 27,5 ". Щоб не бути голослівним, сезон 2017 Кеті Уинтон початку на найнере. Взимку вона поперемінно каталася на підвісах з 27,5 "і 29" колесами і для гонок на Enduro World Series в Новій Зеландії вибрала останній. Зростання Кеті всього 159 см. Як бачите, в реальному житті відбуваються речі цікавіше банальний імператив "найнер для високих». Райдери даунхілу і фрірайду довго пручалися переходу з 26-дюймових коліс, мотивуючи ретроградності кращою керованістю, але і ця стіна впала. ДХшніки повально переходять на велосипеди з колесами 650B.


Загалом, можна зробити висновок, що в найближчі роки колеса 650B займуть рівноцінну позицію проти найнеров і обидва формати будуть спокійно співіснувати.



Fireeye вже кілька років поспіль проводить алюмінієві обода під назвою Excelerant 650B. На вибір пропонуються дві версії: 21 і 26 мм (внутрішня ширина). Доступні моделі не підготовлені до бескамерной використання, тобто це звичайні клінчера, але недавно компанія запустила у виробництво tubeless-ready версію. Вузький обід рекомендується для крос-кантрі. На ньому накачана покришка шириною від 2 до 2,25 дюймів буде в розрізі кільце правильної форми. Це важливо з трьох причин. По-перше, така форма створює мінімальний опір коченню. По-друге, грунтозацепи будуть знаходитися в правильному положенні і чіплятися за поверхню в поворотах, як і передбачено виробником гуми. По-третє, дотримання правильної комбінації ширини обода і покришки позитивно позначається на ефективності гальмування.


Якщо на вузький обід змонтувати широку кришку (2,4 ", наприклад), її форма буде нагадувати форму лампи розжарювання. При низькому тиску стінки покришки будуть заминатися, що призводить до деформації корду і передчасної заміни. Також, під час гальмування, стінки покришки на короткий час деформуються хвилеподібним чином в протифазі до інерції обертового колеса.


Якщо, навпаки, на широкий обід змонтувати вузьку шину, вона буде мати форму дзвони. Таким чином, ви піддаєте обід на ризик прямого контакту з поверхнею, збільшуєте ризик розрізати боковину покришки, збільшуєте опір коченню, погіршуєте управління і гальмування. Для широких покришок (від 2,35 "до 2,8") Fireeye випускає версію з внутрішньої шириною 26 мм.


Обода виробляються з алюмінієвого сплаву T10 і проходять термічну обробку. Шов зварний, майже гомогенний. Отвори для спиць пістонірование, отвір для ніпеля маленького діаметра - під Престо.


Fireeye пропонує яскраву палітру на будь-який смак. Моделі зеленого, синього, фіолетового, червоного і оранжевого кольорів анодовані, а чорні, білі і жовті пофарбовані в порошковий спосіб товстим шаром.



Важливо згадати, що Fireeye виробляє обода з різною товщиною стінок. Так, наприклад, ви можете вибрати вузький обід (внутрішній розмір - 21 мм) шириною 26 або 28 мм. Один з них підійде для крос-кантрі, інший - для фрірайду. Вага складе 440 і 600 грамів відповідно.


Загалом, обода Fireeye - одні з кращих на ринку по співвідношенню ціна / якість. Вони чудово виглядають і добре акцентують стильний вигляд вашого велосипеда. Оскільки бренд створений ентузіастами для ентузіастів, якість стоїть на першому місці. Компоненти Fireeye постійно проходять випробування на аматорських і професійних змаганнях.



Написати коментар

Авторизуйтесь авторизуйтесь або зареєструйтесь для написання відгуку

Теги: