У цифрах про 100-й велогонці Джиро

У цифрах про 100-й велогонці Джиро

У даній статті дізнаємося як багато і як часто міняють велогонщики на таких змаганнях як Джиро (Італія).

Факти і цифри з 100-ї Giro d'Italia

Минув тиждень ювілейної Джиро, і ми звернемося до фактів і технічним аспектам на Гранд турах. Щоб надати прихильникам велоспорту цікаві факти, цифри і більш додаткову інформацію про використовуваних компонентах, кореспонденти Shimano відвідали свої спонсоровані команди.



Велосипеди

Взагалі одна команда має близько 50 велосипедів на Гранд турі. Дев'ять велогонщиків мають не менше двох повністю готових шосейних велосипедів. Під час того як один велосипед використовується - інший знаходиться на даху технічки. Крім стандартних шосейних велосипедів гонщики мають по 2 велосипеда для етапів з роздільним стартом. Отже, коли один використовується- інший знаходиться на даху технічки, що їде позаду. Крім шосейних і велосипедів для роздільного старту - велогрупа має запасні рами, які перебувають у вантажівці з іншими необхідними компонентами.



Колеса

Для такої кількості велосипедів команда використовує запасні колеса. Кожна велогрупа має не менше 70 комплектів коліс. Протягом кожного етапу команда возить 10 комплектів в технічки.






Більшість має тиск в покришках-трубках від 7 (101psi) до 10 bar (145 psi). Це особистий вибір кожного, але також залежить від погодних умов.


Пляшки для води використовуються не тільки для пиття. Механіки використовують їх для нанесення 2 шарів клею перед тим як наклеїти трубки.




Касети

Велогрупа має в загальному близько 160 касет на Гранд турі - або на одного велогонщика більше 17 касет! Крім касет вже встановлених на велосипедах і колесах, команда також має необхідну кількість касет на 11-32, для спеціальних гірських етапів.



Ланцюги

Більше 200 ланцюгів на Гранд турі. Для складних гірських етапів команди змінюють касети (Наприклад, з розрахунком 11-32) і механіки одночасно змінюють ланцюга, щоб бути впевненим в бездоганній роботі трансмісії.



Вело-взуття

Кожен велогонщик, який спонсорується виробником вело-взуття, має як мінімум три пари на Град турі. При відсутності будь-яких інцидентів або пошкоджень, більшість велогонщиків використовує одну пару взуття.





Написати коментар

Авторизуйтесь авторизуйтесь або зареєструйтесь для написання відгуку

Теги: