Ніпелі FV, AV, SV, DV

Ніпелі FV, AV, SV, DV

Ми і самі були новачками, так що давайте нагадаємо іншим, що ж таке FV, AV і DV.

Ті хто раніше не стикався з такими позначеннями, як FV, AV, SV і DV можуть трохи дивуватися від того, що ж це все означає і для кого призначене.

Давайте ж коротко розберемо особливості даних позначень. По-перше, їх Ви зможете побачити на упаковці з під велосипедного насоса або на камері для велосипеда. А позначають вони таким чином стандарт велосипедних ніпелів.

Насоси все частіше йдуть під обидва стандарти - FV / AV. Напис Presta / Schrader означатимуть все те ж саме що і в першому випадку. Це просто коротка і стандартна абревіатура ніпелів.


А тепер детальніше про кожен з них:


Sсhrader (AV) - найвідоміший з усіх типів ніпелів, його ще також називають автомобільним ніпелем, так що можете накачати колесо і будь-яким насосом для автомобіля. AV - Auto Valve. Даний тип ниппеля найчастіше зустрічається на MTB велосипедах і на всіх дитячих. Він витримує всього до 4-5ти атмосфер, що підійде більшості любителів.



Presta (FV) -візуально дуже відрізняється від першого і витримує більш високі тиску, до 12ти атмофсеру, що найчастіше використовується в шосейних велосипедах, при їзді на ідеально рівній поверхні. Це дає їм відчутний ефект в швидкості і збільшення ККД від педалювання. Хоча зараз цей стандарт використовується і в велосипедах MTB. До речі зауважимо, що обід потрібно підбирати теж під майбутнє отвір під ніпель, так як для Presta отвір потрібно менше (6,5 мм), ніж для ніпеля AV (8,5 мм). Так що у Вас ніяк не вийде надіти камеру з AV ніпелем на обід для отвір під Presta. Якщо розшифрувати даний стандарт, отримаємо назву - French Valve, тобто французький ніпель. Так само можна зустріти напис SV, це буде означати те ж саме, тобто саме ніпель Presta (FV).



Dunlop (DV) - дуже рідко зустрічається тип ніпеля. Зустріти його можна на дуже старих велосипедах. Але не біда, тому що в більшості випадків, скориставшись насосом для Presta, Ви зможете накачати і дану камеру. Розмір отвору в ободі як і для Авто ниппеля необхідний - 8,5 мм.



Написати коментар

Авторизуйтесь авторизуйтесь або зареєструйтесь для написання відгуку

Теги: