По Відню на велосипеді!

По Відню на велосипеді!

Як орендувати велосипед і за весь час заплатити всього 1 Євро?

І так, вдалося нам з дружиною побувати пару днів в Австрії, а точніше в її столиці - Відні. Так що розповім про досвід використання велосипедів на прокат.

Раніше ми не раз стикалися з подібною послугою, але нам постійно щось заважало випробувати їх. Як виявилося - дуже навіть дарма.



Почну з того, що прокат велосипедів нам обійшовся всього в 1 Євро, і те це була одноразова плата за реєстрацію в системі. Зареєструватися можна на місці, в терміналі, але звичайно зручніше заздалегідь на сайті https://citybikewien.at/en/ Так само з нас зняли ще 20 Євро (через використання кредитної картки), але їх нам повернуть через 3 тижні після першої оренди велосипедів.


У Відні понад 140 станцій і все в центрі міста. Так що Ви без проблем доберетеся до потрібної точки, скоєно безкоштовно. А з огляду на той факт, що там створена вся інфраструктура для велосипедів - Ви зробите це дуже комфортно і безпечно.



Велодоріжки найчастіше відділені і від дороги і від тротуарів для пішоходів. Хоча і перетинаються з ними. Кожен велосипед оснащений двома динамо втулками, які подають електрику для освітлення на передній і задній ліхтар, так що можете спокійно їздити навіть вночі.

      

А тепер про тонкощі:

Хоч першу годину і безкоштовний, за другий Вам доведеться заплатити 1 євро. Але якщо у Вас буде перерва в оренді байка більше 15 хв, то можете знову орендувати велосипед і їздити на ньому до 60 хв безкоштовно. Так що просто пристебнути байк на парковку і взяти інший відразу - час не обнулится.


Під час реєстрації Ви придумаєте логін і пароль, так що обов'язково запишіть його. І важлива порада - робіть логін легким (далі зрозумієте навіщо). Щоб орендувати велосипед, Вам достатньо вставити свою карту, яку вводили при реєстрації, ввести логін і пароль (реєстр бук не враховується) і вибрати номер вільного велосипеда.


Ну і як же без пригод!

Сталася вот такая вот неприємність - одного разу, повертаючи байк на чергову станцію, комп'ютер не зафіксував його присутність. Якщо простіше, то велосипед воно зафіксувало замком автоматичним, а от зелений індикатор показав присутність велосипеда на парковці. Тобто велосипедом користуватися я не можу, так як замок закритий а час все ще йде. Загалом смикали ми його, натискали на всілякі кнопки, але це не дало свій результат. У підсумку довелося дзвонити в службу підтримки і англійською пояснювати що великий ми не вкрали і він дійсно стоїть на станції (штраф за втрату - 600 євро). Благо поблизу був громадський телефон і вистачило всього 1 євро, щоб швидко додзвониться і все пояснити. Ось тут і знадобився логін, щоб оператор перевірив що не так. А тепер уявіть, якщо у Вас нік, наприклад "vozdushniy_desantnik1980" і потрібно його по телефону англійською продиктувати оператору.


Загалом сервіс на вищому рівні в Австрії. Спочатку вони сказали що викличуть фахівця на місце. А потім, через хв 10 передзвонили на мобільний телефон і сказали щоб ми його не чекали, що це їх проблеми і платити нам щось прийдеться. Можна знову брати велосипед і в шлях в дорогу!




P.S. Статтю підготував і написав для Вас, Костянтин Лучшев.




Написати коментар

Авторизуйтесь авторизуйтесь або зареєструйтесь для написання відгуку

Теги: