Мийка велосипеда

Мийка велосипеда

Тема засмикана уздовж і поперек, але все ж знаходяться молоді і недосвідчені, які вважають велосипед якимось шматком цільного металу, який можна поливати Керхер.

Дану статтю вирішили написати після того як недавно до нас в майстерню заїхав черговий горе-герой, який мив весь сезон свій велосипед Керхер. Зауважимо що купив велосипед він в середині літа і вже в жовтні привіз його нам на діагностику, так як щось там стукає і погано крутиться.

Так що якщо коротко, то мити велосипед коштує дуже акуратно, не піддаючи його струменем води з високим тиском. Інакше Ви зіпсуєте велосипед завчасно.

Сам велосипед, як і будь-який інший технічний засіб, перебуваючи в справному стані, змазано і чисто в тих місцях, де це необхідно. Бруд не тільки псує зовнішній вигляд велосипеда, але і може завдати серйозної шкоди. Як ми писали в попередніх статтях, бруд і пісок на ланцюгу прискорює знос касети і передніх зірок. Але скажемо однозначно - мити велосипед потрібно, але важливо робити це правильно!

Чим мити велосипед?

Якщо ж Ви на дачі і під рукою є шланг, то можна скористатися ним, але вода повинна литися легко, як струмочок річки. Так само підійде і відро з водою, яке краще за частіше міняти.

А ось про Керхер і інші мийки високого тиску варто забути або остерігатися, так як під високим тиском вода може зайти в слабозащіщенние місця: каретка, втулки, рульова чашка і навіть в аммортизатор.

Існує безліч миючих засобів для миття велосипеда, але можна використовувати автошампуни і навіть Fairy, якщо під рукою немає нічого кращого. Як не дивно, але мити велосипед коштує не губкою, а м'якою щіткою, так як в першій застряють частинки бруду, які потім як дрібний абразив дряпають Ваш дорогоцінний велосипед.

Як мити велосипед?

Найважливіше, захистити електричні прилади, які так часто використовують в наш час: велокомп'ютер ліхтарі, якщо вони знімні. Так само не забудьте про сумки та інші навісні елементи велосипеда. Як і в мийці машин, спершу варто змочити велосипед водою і дати час, щоб бруд розмокла небагато. Далі, підготовленою сумішшю води і автошампуня, за допомогою м'якої щітки змийте всю грязь. А для важкодоступних місць, між зірок, використовуйте спеціальну щітку для касети і зірок.

І не забудьте змастити всі рухомі компоненти велосипеда.



Де мити велосипед?

Тут звичайно кожен вибирає те що йому ближче. Для тих у кого приватний будинок, питань зазвичай не виникає. Відро з водою або шланг і вперед. У квартирі ж таке не пройде. Мало хто захоче носити воду на вулицю з велосипедом. У квартирі це зробити не так то просто. Деякі роблять це у ванній, але тут важливо робити це дуже акуратно, так як можна подряпати саму ванну, а для тих хто любить перевертати догори ногами велосипед, то поспішаю нагадати, що гідравлічні гальма це не люблять і велика ймовірність потрапляння повітря в гальмівну систему, після чого доведеться знову прокачувати гальма.

І останнім варіантом - миття на автомийці, але така справа ми б не рекомендували віддати автомийник, тому як знову повториться історія з Керхер.



Мийка ланцюга.

Ланцюг стає брудною не тільки в мокру погоду, але і в суху. На ній осідають частинки пилу, які в підсумку стають абразивом і збільшують знос касети і зірок. Хорошим варіантом, що не вимагають зняття ланцюга, є машинка для мийки ланцюга. З її допомогою Ви можете швидко і легко очистити ланцюг, завдяки безлічі щіточок всередині і мильній складу, який Ви туди додаєте. В іншому ж варіанті, доведеться зняти ланцюг і опустити її наприклад в розчин «Калоша».



Суха чистка велосипеда

Таке теж іноді застосовується для старих велосипедів, у яких просто відсутня будь-яка вологозахист. Так що для даної процедури варто використовувати спеціальні щітки, за допомогою яких і буде забиратися весь бруд з велосипеда. Якщо ж бруд сильно в'їлася, то можна змочити щітку в мильному розчині з теплою водою.



Написати коментар

Авторизуйтесь авторизуйтесь або зареєструйтесь для написання відгуку

Теги: