Як вибрати велоперчатки?

Як вибрати велоперчатки?

У даній статті розберемо як правильно вибрати велоперчатки через інтернет-магазин.

Навіщо потрібні велоперчатки і які види бувають.

Багато починаючі велосипедисти дивуються від тих хто їздить в рукавичках, тому що ще не знають і не відчули всі «принади» наших доріг і в цілому навантаження, які приймають на себе наші руки. Раніше, коли все їздили на таких велосипедах як Орлятко, Україна та інші радянські принади мали майже вертикальну посадку, що в підсумку позначалося на те, що саме на нашу п'яту точку припадало майже 100% всіх ударів. Звідси стояв частіше питання в якісному сідлі, який би мінімізував такі удари, тим самим оберігаючи наш хребет від зайвих вібрацій.

У сучасному суспільстві велосипеди з такою посадкою практично перевелися, все пересіли на гірські і шосейні велосипеди. Так ось в останніх велика частина навантаження лягає саме на руки, а з огляду на що в шосейних велосипедах немає амортизатором, то гостро стоїть питання в захисті своїх рук, кистей та іншого. Так що одними обмотками тут не обійтися. У гірських же велосипедах посадка трохи вище, що в підсумку майже рівномірно розподіляє навантаження на руки і на п'яту точку.

Особливо на стокових велосипедах можна часто побачить гріпси не надто сприятливі в тому плані, що вони розраховані на довговічність, а не на захист рук велосипедиста.

Так само вони врятують Вас від мозолів, оніміння рук через постійне тиску в одну точку на руці і звичайно вбережуть від зайвих саден і вибоїв при падінні з велосипеда.


Види велосипедних рукавичок.

В основному їх можна розділити на два види: короткі (обрізані) і довгі (з пальцями). В останніх в основному їздять при низьких температурах, але часто можна побачити і влітку в екстремальних видах катання, оскільки вони захищають пальці спортсмена від пошкоджень.

Велоперчатки з вентиляцією просто необхідні влітку, так як волога в них накопичується в величезній кількості при високій температурі.

Рукавички з вставками на долонях забезпечать більшу довговічність, так як це найвразливіше місце для протирання. Низ найчастіше роблять із замші і верх з синтетики, яка добре провітрюється і відмінно відводить вологу.

Велосипедні рукавички зі вставками на долонях застосовуються вже в більш дорогих варіантах. Вони відмінно пом'якшують удари і тиск на руки.

Як доповнення, існують рукавички зі світловідбиваючими елементами. Ніколи не буде зайвим висвітлити свою присутність на дорозі в нічний час доби.

Як вибрати велоперчатки за розміром?

При виборі рукавичок в інтернет-магазині, досить виміряти один або два параметри на вашій долоні. А так як велоперчатки в основному випускаються як унісекс, то розміри абсолютно однакові як для чоловіків так і для жінок.

І так, візьміть в руку лінійку і виміряйте найширше місце на долоні. Довжина ж середнього пальця зазвичай збігається з шириною долоні і потрібна тільки для рукавичок з пальцями.


Розмір

XS

S

M

L

XL

XXL

Чоловічі моделі

6,5 см

7,5 см

8,5 см

9,5 см

10,5 см

11,5 см

Жіночі моделі

6,5 см

7,5 см

8,5 см

9,5 см

---

---

Дитячі моделі

6 см

7 см

7,5 см

8 см

---

---


Ви завжди можете обміняти рукавички в нашому інтернет-магазині Veloparts.com.ua, якщо все-таки не «вгадали» з розміром.


Вибрати відповідні рукавички Ви можете відвідавши один з наших розділів "Велосипедні перчатки".

P.S. Якщо стаття була корисна, Ви можете поділитись нею зі своїми друзями, натиснувши на «Шерінг» кнопку будь-якої соціальної мережі нижче. Вам нескладно, а нам дуже приємно і дає зворотний зв'язок що ми робимо щось корисне.



Написати коментар

Авторизуйтесь авторизуйтесь або зареєструйтесь для написання відгуку

Теги: