Вибір покришки для велосипеда.

Вибір покришки для велосипеда.

Якщо Вам знайомі слова - сліки і полусліки, то можете далі не читати)

І так, нижче наведені основні типи покришок:

  • Сліки (дорожні)
  • Полусліки
  • Високий протектор
  • Грязьовий протектор
  • Зимова

Сліки – це покришка без протектора, тобто абсолютно рівна, хоча часто мають водовідштовхувальні канавки. Завдяки чому на ній можна розвивати велику швидкість, але підходять тільки для їзди по сухому асфальту. Потрібно бути дуже обережним при їзді по бруду або мокрій дорозі.

Полусліки – дуже популярний вид покришки. Поєднує в собі властивості сликов, завдяки водовідштовхувальним канавкам по центру покришки, а також має зачепи з боків, у вигляді виступаючого протектора, які тримають велосипед на поворотах і в невеликій бруду. Підійде як універсальна покришка для їзди по місту, в парку і лісі.


Високий протектор - деякі взагалі не виділяють дану групу, але все ж вона існує. Сюди заносимо всі покришки з висотою протектора від 10 до 12 мм. Мають гірше накат ніж в попередній групі, але більш високу чіпкість для їзди по грунту. Популярні в таких дисциплінах як Фрірайд, Дерт, Даунхилл, Тріал і Трейл. Загалом призначена така покришка для максимального зчеплення на грунті і будь-який інший пухкої поверхні.


Грязьовий протектор - покришки з висотою протектора більше 12 мм. Найчастіше мають меншу кількість «шпильок», але вони мають переконливий вигляд, завдяки їх висоті. Забезпечує ідеальний контроль над байком в грязі, снігу або будь-який інший труднопроходимой поверхні. Але повинні розуміти, що тут не варто говорити про якийсь то накаті або швидкості.


Зимова покришка - але тут все очевидно, як і в автомобілях, покришка зроблена зі спеціальної суміші гуми, яка не твердіє при низьких температурах, що в свою чергу, зберігає відмінні властивості зчеплення з дорогою. Також існують шиповані покришки, що діляться також на два види: міські та екстремальні. Відрізняються в основному кількістю шипів, в міських їх близько 150ті і зазвичай в 2 ряди йдуть, в екстремальних же зазвичай близько 300 шипів і розташовані в 4 ряди.



Написати коментар

Авторизуйтесь авторизуйтесь або зареєструйтесь для написання відгуку

Теги: